Liliomtours.com - Liliom Safari egypt

Keresés az oldalon :


Menü

Hírlevél

Hurghada

City tour - Hurghada felfedezése - avagy a szállodán kívüli élet

Hurghada felfedezése, ahogy TE szeretnéd!
Ismerjék meg velünk Hurghada nyüzsgő, lüktető, pezsgő életét!
Hosszú évek óta élek itt Hurghadán, és egyik küldetésem, hogy szeretném megmutatni, elmesélni, átadni az évek során szerzett tapasztalatokat, azt, hogy miként is illeszkedtem be nőként, hogyan fogadtak el az egyiptomi emberek, hogyan lehet együtt élni két különböző kultúrából jött embernek, milyen hagyományokat vettünk át vagy tartottunk meg. Ez különösen érdekes egy európai ember szemszögéből megtapasztalva.

A külcsín mögött igen fontos a belső tartalom, Egyiptom valós arca nem a luxus hotelekben rejlik és merül ki, ahhoz, hogy megízleljük az egyiptomi valóságot, ki kell mennünk, és felfedezni a hotel falain kívüli életet!  Észre kell venni, mi rejlik egy-egy markáns, nap szívta arc mögött a kikötőben vagy a fátyol alól kikandikáló szempárban. Belehallgathatunk a piaci árusok hangos kurjongatásiba, míg a portékájukat kínálják. Felfedező utunk során, Sakkalában megnézzük a csodaszép új El Mina mecsetet, aki bírja a halak által kibocsájtott 'illatot' a 40 C°-os melegben, annak megmutatjuk a halpiaci kínálat és a halászbárkák sokaságát. Érdekesség lehet a szárazdokk is, főként a műszaki beállítottságú emberek számára, megnézni, hogyan és miként emelnek ki egy-egy hajót, és milyen munkafolyatokkal teszik ismét biztonságossá és széppé a tengeri túrákhoz.  Ezt követően Daharban megnézhetjük a Kopt templomot, betérünk a szuk-ba is, ahol a helyi zöldség- gyümölcskínálatából válogathatunk. Amennyiben időnk engedi,megtekintjük a New Marinát - Új kikötőt.
Külön kérésre megállhatunk egy fűszeresnél hibiszkusz ( karkadi) teát venni, valamint egy parfümösnél vásárolni. Ha elég bátor vagy, megkóstolhatod a helyi ételt, a Full-t ( babos szendvics), vagy Falafelt ( zöldség fasírt), vagy ihatsz egy pohár aszabot ( cukornád üdítő), ha be mered vállalni.
Papiruszt, parfümvásárlást nem tartalmaz, arra úgyis van lehetőség egy kairói vagy luxori út során, természetesen külön kérésre, segítünk, illetve megállunk, de a város bemutatásának nem ez az elsődleges célja.

Tartalmazza: Transzfert, magyar idegenvezetést,

Nem tartalmazza: esetleges belépőket és ételt, italt. Kb. fél napos program. Igény esetén felár ellenében további programokkal bővíthető! Ramadan ideje alatt a mecset nem látogatható!

Indulás a szállodától:  kb. 09:00

Érkezés a szállodához:  kb. 13:00

Hasznos tanácsok: Megfelelő öltözék, a nagy hőségre való tekintettel, gondoskodjanak az elegendő folyadékbevitelről. A nagy meleg miatt ajánljuk, használjanak naptejet, fejvédőt, napszemüveget, és természetesen fényképezőgépüket se felejtsék a hotelben!


Gyermek korhatár: 5-11,99     
Extra transzfer költség a Hurghadán kívül eső területekről!

Program napok: Kérje fakultatív árlistánkat, mely tartalmazza 

Írjon nekünk: nyaralas@liliomsafari.com

A programváltozás jogát fenntartjuk! Tartalmas és kellemes nyaralást kíván a Liliom Safari!smiley

 

 

Írjon véleményt a programról :