Liliomtours.com - Liliom Safari egypt

Keresés az oldalon :


Menü

Hírlevél

Hurghada

Vip Mega Kairó városnézés, 1 napos, magyar vezetéssel

Kairói városnézés, városlátogatás, Kairó a legszebb fáraókori, kopt és iszlám látnivalók hazája, ahol megérint a több ezer éves történelem „ Az ezer minaret városa” - Kairó

Az egymást követő iszlám dinasztiák jóvoltából nyerte el mai formáját Kairó, melyek mindegyike impozáns építészeti alkotásokkal hagyott nyomot a városon. „ Az ezer minaret városa”, régen így jellemezték Kairót, és még ma is többször hangzik el ez a mondat, habár mára a minaretek száma már jóval meghaladja az ezret. Kairó, ahol találkozik a múlt és a jövő.  Kairó a város, mely sosem alszik, mely a saját ritmusát követi.

Tekintsék meg velünk az ókori világ 7 csodájának egyikét, mely fennmaradt, a híres gizai piramisokat,Szfinxet, a rettenet atyját, a titokzatos oroszlántestű, emberfejű, a föld egyik legnagyobb és legrégebbi szobrát! Majd egy kellemes ebéd mellett a Nílus partján megpihenünk.
Ezt követően jöjjenek el velünk a fenséges kairói Száláh El-Din-, azaz Szaladin-citadellához, mely a középkori háborúzások egyik legnagyszerűbb műemléke! A citadella Kairó egyik legfontosabb látványossága, sőt a fáraókkal kapcsolatos látnivalókat leszámítva valószínűleg a legnépszerűbb műemlék az egyiptomi fővárosban, tipikus kora-középkori erőd hatalmas, impozáns kapukkal, tornyokkal és magas védőfalakkal. Megéri a fáradságot megmászni a lépcsőket: káprázatos kilátás nyílik ebből a magasságból Kairóra.
Három mecset található itt, köztük a lenyűgöző Mohamed Ali mecsetet nézzük meg. 

Végezetül a nap koronája a kairói Egyiptomi Múzeum, ahol megtekinthetünk több ezer éves, lélegzetelállító kincseket. A fáraók örökségének szentelt múzeumban több mint 150 000 régiséget mutatnak be, a finoman megmunkált ékszerektől, a királyokat ábrázoló, toronymagas szoborkolosszusokig. A múzeum 107 teremmel rendelkezik. A földszinten hatalmas szobrok kaptak helyet. A felsőbb szinteken kisebb szobrok, ékszerek, Tutankhamon gyönyörű kincsei és múmiák tekinthetők meg. 

Fontos tudnivalók:  
Az utazás lebonyolításához szükségünk lesz az útlevél másolatukra! (név, útlevél szám) Valamint a hotel nevére és szoba számra amelyben megszálltak.

Tartalmazza:
Légkondicionált; a csoport létszámának megfelelő méretű busztranszfert, magyarul beszélő igen tapasztalt idegenvezetőt, belépőt a piramisokhoz, a citadellába, a múzeumba, valamint az ebédet (italok nélkül).

Külön fizetendő: étkezésnél az italok, A múmiák terme belépőjegyet (180 EGP)az Egyiptomi Múzeumban, belépő a piramis belsejébe 400 EGP ( 2. és 3. 100EGP), fotózás, videózás díja.
Extra transzfer költség a Hurghadán kívül eső területekről!

Indulás a szállodától:
kora hajnalban 

Érkezés a szállodához:
késő este  

Program napok: Kérje fakultatív árlistánkat, mely tartalmazza

Javaslatunk:
Bármerre is indulunk, a vízzel teli üveg elengedhetetlen kelléke a túrának.
A helynek megfelelő öltözék, a hölgyeknek ajánlott ruházat a térd alatti szoknya, nadrág, valamint vállat, dekoltázst takaró felsőrész, kendő, kényelmes zárt cipő, a buszra pulóver ( légkondicionáló). A nap miatt ajánljuk, használjanak naptejet, fejvédőt, napszemüveget, és természetesen fényképezőgépüket se felejtsék a hotelben! Téli időszakban meleg ruházat szükséges!

Gyermek korhatár: 4-11,99

Írjon nekünk: nyaralas@liliomsafari.com

A programváltozás jogát fenntartjuk! Tartalmas és kellemes nyaralást kíván a Liliom Safari! smiley

Írjon véleményt a programról :