Liliomtours.com - Liliom Safari egypt

Keresés az oldalon :


Menü

Hírlevél

Hurghada

Szentek nyomában - Spirituális túra Szt. Antal és Szt. Pál kolostorokhoz

Páratlan túralehetőség ezen a varázslatos környéken, ahol a sziklás sivatagi hegyek  az egekbe emelkednek. Visszarepülhetünk a korban, és betekinthetünk egy múltat idéző világba, amely ma is él, a szerzetesek meséivel pedig teljes lelki feltöltődésre számíthatunk, még akkor is, ha nem vagyunk vallásosak. Engem minden alkalommal magával ragad, és azt érzem néha, ha csak egy pár napra is, de szeretnék beköltözni és feltöltődni azzal a lelki békével, amit ott kaphat az ember.
Ha már túl vagyunk a Luxor és Kairó nyújtotta kulturális feltöltődésen, de mégis vágyunk egy-egy újabb élmény megtapasztalására, vagy ha a tengerparti napozást és a vörös-tengeri hajózást feldobnánk egy kis kulturális fűszerezéssel, akkor vágjunk bele bátran!

A Szent Antal és Szent Pál kolostorok a legrégebbi keresztény kolostorok közé taroznak; mindkettő Kr. u. 4. században épült, amikor szerzetesek kezdtek letelepedni a Vörös-tenger melletti  Gala Al-Kiblíjja hegy lábánál lévő rejtett sziklákon és barlangokban. Mindkét kolostor az egyiptomi kopt egyház legszentebb helyei közé tartozik. Ezért a koptok szent ünnepein nem látogatható!
A Szent Antal kolostor Hurghada városától kb. 320 km-re fekszik. A kolostor nagy kiterjedésű, magas fallal körülvett építmény, amelyben templomok, kápolnák, működő pékség, csodás kert, oázis - egy a mai napig működő forrás, mely iható friss vizet kínál - nyújtanak együttesen lenyűgöző látványt.  Ezek mind a monaszticizmus atyját, Szent Antalt dicsérik.  Sok minden megváltozott a 4. sz. után, mikor még csak néhány remete bújt meg itt e sziklák között.
Érkezéskor, ha elegendő energiát gyűjtöttünk, akkor nekivághatunk a kb. 1158 lépcsőfoknak, hogy felérve a hegy tetejére, átadjuk magunkat a lábaink elé tárulkozó látványnak, melyet a felkelő és a hegyen átbucskázó nap sugarai tesznek még varázslatosabbá. A kopár csúcsok közt megbújó épületek és az őket körülvevő zöldellő pálmák lenyűgöző látványt nyújtanak.
Azon szerencsések, akik feljutottak a csúcsra, megnézhetik Szent Antal barlangját. De azok se szomorkodjanak, akik nem tudják megmászni a hegyet, nekik a Sziklába vájt templom megtekintése nyújt felejthetetlen élményt, azonban kérjük, beszéddel és a fényképezőgépek vakujával ne zavarjuk meg a reggeli imát!
A program folytatódik a kolostor többi részének megtekintésével, a helyi szerzetesek vezetésével. A varázslatos falak között, távol kerülhetünk a hétköznapi élettől, megválhatunk gondjainktól, visszacsöppenve a múlt századaiba. Ha szerencsénk van, rajtunk kívül csak a szerzetesek ’néma imája’ töri meg a csendet, így igazán feltöltődhetünk a bennünket körülölelő energiával.
Hogy ne távozzunk üres kézzel, lehetőség van a szerzetesek boltjában kisebb vásárlásra is, például a szerzetesek borából vinni egy üveggel.
Utunkat folytatva a Galala Al- Kiblíjja hegység közötti visszafelé vezető úton érjük el a Szent Pál kolostort, amelyet szintén a 4. században építették azok a remeték, akik el kívántak szakadni az anyagi világtól, pontosan ugyanazon a helyen, ahol Szent Pál is 90 évig élt egy barlangban. A kolostor falain belül a helyi szerzetesek fognak nekünk mesélni életükről. Elmesélni és képekkel átadni az élményeket lehetetlen, mindenképpen saját magának kell megtapasztalni mindenkinek.

Fontos tudnivalók  
Előzetes lekérésre a hét bizonyos napjain szervezzük, mivel engedélyköteles túra ez is, így előzetes megbeszélés, fizetés és útlevélmásolat szükséges! Időszakosan a kolostorok nem látogathatók!
Ételt, ital nem tartalmaz- lunch (ebéd) boxokat előző este a szálloda recepcióján kell igényelni! Útközben lehetőség van megállni és szendvicset, üdítőt, kávét fogyasztani.

Tartalmazza
Légkondicionált, a csoport létszámának megfelelő méretű busztranszfert, magyarul beszélő idegenvezetést

Nem tartalmazza
Ételt, italt, borravalókat

Indulás a szállodától
kora hajnalban 

Érkezés a szállodához
késő délután: kb 

Javaslatunk
Bármerre is indulunk, a vízzel teli üveg elengedhetetlen kelléke a túrának!
A helynek megfelelő öltözék, a hölgyeknek ajánlott ruházat a térd alatti szoknya, nadrág, valamint vállat, dekoltázst takaró felsőrész, kendő, , kényelmes zárt cipő, a buszra pulóver ( légkondicionáló). A nap miatt ajánljuk, használjanak naptejet, fejvédőt, napszemüveget, és természetesen fényképezőgépüket se felejtsék a hotelben!

Gyermek korhatár: 5-11,99     
Program napok: Kérje fakultatív árlistánkat, mely tartalmazza! Extra transzferköltség a Hurghadán kívül eső területekről!

Írjon nekünk: nyaralas@liliomsafari.com

A programváltozás jogát fenntartjuk! Tartalmas és kellemes nyaralást kíván a Liliom Safari! smiley

Írjon véleményt a programról :